‘Jamaicaanse’ Kip met Mexicaanse rijst

Toen ik het recept voor Jamaicaanse Kip à la Levi Roots uit het zinderende nazomer nummer (2012) van Jamie Magazine tegen kwam, werd dit al gauw één van onze favoriete gerechten. Inmiddels is het recept een eigen leven gaan leiden en heb ik er een cultureel veelzijdige twist aan gegeven met o.a. Turkse pepers en Feta.


Jamaicaanse Kip5Jamaicaanse Kip Jamaicaanse Kip2 Jamaicaanse Kip3 Jamaicaanse Kip4


Start met de marinade voor de kip.

Benodigdheden:
1 el. pimentpoeder
1 el. versgemalen peper
1 el. gedroogde chilivlokken (of bijv. cayenne peper naar smaak)
1 el. bruine suiker
2 el. honing
1 fijngesneden rode peper
1 fijn geperste teen knoflook
1 halve el. gemberpoeder
2 lente uitjes in dunne ringetjes
Flinke scheut olijfolie

Meng al bovenstaande ingrediënten en wrijf de kip er goed mee in.
Ik gebruik voor bovenstaande hoeveelheden 6 kip drumsticks.
De kip wordt hoe langer je hem marineert, hoe lekkerder.

Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
De kip gaat nu eerst voor 35 minuten de oven in.
Na 35 minuten voeg ik er gesneden Turkse pepers en feta aan toe en dan gaat de kip nog eens 10 minuten de oven in.
Ik kies nu voor een combinatie van hete lucht en grillen. (Wordt de kip te donker, dan kun je de temperatuur wat verlagen).

Het is trouwens altijd even gokken hoe pittig die Turkse pepers zijn. De ene keer namelijk helemaal niet en zijn ze meer te vergelijken met een paprika, en een andere keer juist weer wel. Wat je het beste kan doen is even proeven met het puntje van je tong. Dan kun je inschatten hoeveel je er wilt gebruiken zonder dat het te pittig wordt!

Ik serveer dit gerecht over het algemeen met een smaakvolle Mexicaanse rijst (zoals op de foto) of met home made Jalapeno brood. Binnenkort ook hiervan de recepten online!

Eetsmakelijk!

4 gedachten over “‘Jamaicaanse’ Kip met Mexicaanse rijst

  1. Pingback: Mexicaanse Rijst | Piccanti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s