Mexicaanse Rijst

Geen authentiek recept, maar wel erg lekker!
Ik eet graag en vaak rijst, en gelukkig is rijst ook lekker veelzijdig. Je kan er allerlei kruiden en groenten aan toevoegen en de rijst op die manier helemaal aanpassen aan een bepaalde keuken. Vandaag deel ik het recept voor mijn ‘Mexicaanse’ rijst die we regelmatig eten bij Jamaicaanse Kip of bij paprika gevuld met Mexicaans gehakt.


Mexicaanse Rijst3Mexicaanse Rijst1Mexicaanse Rijst5 Mexicaanse Rijst4Mexicaanse Rijst2


Benodigdheden voor 2 à 3 personen:
2 kopjes Basmati rijst
1 of 2 tenen knoflook
1 rode ui
5 ontvelde tomaten of een blik tomatenblokjes
Handje peterselie
1 rode peper
1 blikje Kidneybonen
1 rode paprika
1 el. Mexicaanse kruiden
1 tl. koriander
Zout naar smaak

Begin met het ontvellen van de tomaten. Dit kun je doen door de onderkant van de tomaten in te kruisen met een mesje en er kokend water overheen te gieten. (Zorg dat ze onder water staan)
Na een aantal minuten giet je het water weg en trek je het velletje er zo af.

Snijd de tomaten, knoflook, rode peper en de peterselie fijn, de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes.

Verhit wat olie in een (hapjes)pan en fruit daarin de uien, knoflook en rode peper. Na een aantal minuten voeg je ook de kidneybonen, tomaat, rijst, peterselie, zout, Mexicaanse kruidenmix en koriander toe. Roer even goed door op hoog vuur en schenk er dan krap water bij (zie foto).
Zet het vuur nu laag en gebruik bij voorkeur een vlamverdeler om aanbakken te voorkomen. Roer af en toe door en giet er eventueel nog een klein beetje water bij wanneer nodig.
Na een minuut of 20 is de rijst gaar.

Serveer er een lekkere frisse guacamole en pittige Jamaicaanse Kip bij en je hebt een heerlijke maaltijd!

Mijn recept voor Jamaicaanse kip vind je hier. Deze keer maakte ik hem echter zonder de Turkse pepers en feta. De Mexicaanse rijst op de foto’s uit het recept voor Jamaicaanse Kip maakte ik met een blik tomatenblokjes in plaats van verse ontvelde tomaten zoals in dit recept, waardoor de rijst uit het andere recept een meer rode kleur heeft.
Wil je nou verse tomaten gebruiken maar ook die mooie rode kleur? Dan kun je eens proberen een lepel tomatenpuree toe te voegen.

Eetsmakelijk!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s