Grilled Cheese Sandwich: Mexicaans

Grilled Cheese Sandwiches, je kunt er eindeloos mee variëren en de lekkerste lunches mee creëren. Een tijdje terug bedacht ik een ‘Mexicaanse’ versie met kip, paprika, cheddar en guacamole. Echt een aanrader!


Mexican Grilled Cheese Sandwich1Mexican Grilled Cheese Sandwich2


Benodigdheden: (4 p.)
Een ongesneden (rond)casinobrood
4 kippenbouten
Puntpaprika’s of snackpaprikaatjes
Cheddarkaas
Mexicaanse kruiden

Voor de guacamole:
1 avocado
1 rode peper
1 limoen
1 rode ui
1 tomaat
Olijfolie
Peper en zout

Ik gebruikte een ongesneden rond casinobrood zodat ik er zelf lekker dikke plakken van kon snijden. Bij voorgesneden brood zijn de plakken vrij dun en wanneer je de grilled cheese sandwich dan tussen de grill stopt hou je zo’n dun boterhammetje over. Evengoed lekker natuurlijk, maar laten we het er op houden dat ik meer hou van robuust!

Begin met het koken van de kippenbouten in een pan met ruim water.
Laat de kippenbouten in zo’n 45 minuten gaar koken en dan afkoelen. Pluis de kip van het bot en leg even apart. Je kunt natuurlijk ook gesneden kipfilet of kipdijfilet gebruiken (in dat geval sla je deze stap over want die hoef je niet te koken), maar ik vind de structuur van ‘geplozen kip’ lekkerder!

Tijdens het koken van de kip kun je de guacamole vast maken. Pureer een avocado met een halve rode ui, rode peper naar smaak, scheutje olijfolie, wat limoensap en versgemalen peper en zout. Proef of hij naar wens is en pas eventueel nog aan. Snijd de rest van de rode ui fijn, eventueel nog een stukje rode peper in ringetjes en een tomaat in blokjes. Voeg toe aan de guacamole.

Snijd 3 à 4 puntpaprika’s in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijd nog eens door (nu heb je 3 à 4 plakken per sandwich) gebruik je kleine snackpaprikaatjes (6 tot 8 stuks) zoals ik zelf dan is in tweeën snijden voldoende. Grill of bak ze tot dat ze zacht zijn en leg opzij.

Snijd van je brood acht mooie dikke plakken en grill twee sneden tegelijk, op elkaar.
Het resultaat is dat iedere snede aan 1 kant gegrild is en aan 1 kant niet.

Bak nu de kip op met wat olie en Mexicaanse kruiden en zet het vuur laag om nog even warm te houden.

Nu kun je de sandwiches gaan beleggen. Leg de gegrilde kant van de snee brood naar beneden en beleg dus de zachte kant. Begin met de paprika, dan de kip en tenslotte de cheddarkaas. Leg daarbovenop de gegrilde kant van een tweede snee ook naar beneden. Je hebt nu een sandwich die zowel aan de onderkant als aan de bovenkant nog zacht is. Stop tussen de grill en wacht tot ook deze zijden lekker bruin en knapperig zijn, en de kaas gesmolten is.

Serveer met de guacamole.

Eetsmakelijk!

3 gedachten over “Grilled Cheese Sandwich: Mexicaans

Plaats een reactie