Grilled Cheese Sandwich: Italiaans

Deze Grilled Cheese Sandwich met mozzarella, tomaat, parmaham en pestodip is een waar Italiaans feestje!


Italian Grilled Cheese Sandwich2

Italian Grilled Cheese Sandwich1


Benodigdheden (4p.):
Een ongesneden (rond)casinobrood
2 bollen mozzarella
Parmaham
4 Tomaten

Voor de pestodip:
Olijfolie
Handje Parmezaanse kaas
Handje basilicum
Handje geroosterde pijnboompitjes
Peper en zout naar smaak

“Ik gebruikte een ongesneden rond casinobrood zodat ik er zelf lekker dikke plakken van kon snijden. Bij voorgesneden brood zijn de plakken vrij dun en wanneer je de grilled cheese sandwich dan tussen de grill stopt hou je zo’n dun boterhammetje over. Evengoed lekker natuurlijk, maar laten we het er op houden dat ik meer hou van robuust!”

Snijd van je brood acht mooie dikke plakken en grill twee sneden tegelijk, op elkaar.
Het resultaat is dat iedere snede aan 1 kant gegrild is en aan 1 kant niet.

Tijdens het grillen kun je met een staafmixer of keukenmachine de basilicum, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitjes, peper, zout en een scheut olijfolie vast fijnhakken tot een smeuïge dip.

Voor het beleggen van de sandwiches leg je de gegrilde kant van de snee brood naar beneden en beleg je de zachte kant. Begin met de mozzarella, dan plakken tomaat en tenslotte de parmaham. Leg daarbovenop de gegrilde kant van een tweede snee ook naar beneden. Je hebt nu een sandwich die zowel aan de onderkant als aan de bovenkant nog zacht is. Stop tussen de grill en wacht tot ook deze zijden lekker bruin en knapperig zijn, en de mozzarella gesmolten is.

Serveer met de pestodip!

Eetsmakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s