Zalmtaco’s met een frisse jalapeno room

Mijn scriptie is ingeleverd en ik kan dus weer volop aan de slag in de keuken! Met mooi weer op komst deel ik vandaag een lekker en fris gerecht dat extra goed tot zijn recht komt op een zonnige dag!


Zalmtacos2Zalmtacos3Zalmtacos1


Benodigdheden (2 personen):
6-8 Kleine tortilla’s
2 zalmmoten
Rode ui
Komkommer
2 jalapeno pepers
1 avocado
1 limoen
Zure Room
Olijfolie
Verse koriander

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snijd de rode ui vast in dunnen ringen en doe ze in een schaaltje. Voeg daaraan het sap van een halve limoen toe en zet opzij. (De uienringen worden zo niet alleen heel erg lekker fris maar ook nog eens prachtig roze!)

Maak van een klein bakje zure room, een halve jalapeno peper, sap van een halve limoen, wat verse koriander naar smaak en een beetje peper en zout met een staafmixer een sausje en zet ook dit opzij.

Snijd dan de komkommer in linten, de overige 1,5 jalapeno peper in dunne ringen en de avocado in repen.

Ik hou zelf niet zo van die hele harde, knapperige kant en klare taco’s en daarom gebruik ik kleine zachte tortilla’s die ik hangend op het ovenrooster verwarm (zie foto).
Verwarm ze ongeveer 8 minuten. Op die manier krijgen ze wel die tacovorm waardoor ze wat makkelijker te vullen en te hanteren zijn en hebben ze wel net dat beetje bite!

Wanneer de taco’s in de oven zitten bestrooi je de zalmmoten met peper en zout.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan en bak daarin de zalmmoten gaar.

Haal de taco’s uit de oven en verdeel alle ingrediënten over de taco’s, serveer met de frisse jalapeno room en eet lekker buiten in het zonnetje op!

Eetsmakelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s