Udon met zoet-pittige kip

Hoe lekker ziet dit er uit!
Udon met heel veel groenten en zoet pittige kip uit de oven.
Hoewel ik niet altijd zo dol ben geweest op groenten kan ik ze de laatste jaren steeds meer waarderen en dan met name in gerechten waarin groenten lekker knapperig blijven.
Kruidig, fris, zoet en pittig, dit gerecht heeft het allemaal!


Udon met Zoet-Pittige kip3

Udon met Zoet-Pittige kip1

Udon met Zoet-Pittige kip4

Udon met Zoet-Pittige kip2


Benodigdheden (2 personen)
1 kleine broccoli
1 kleine Chinese kool
1 rode peper
1 puntpaprika
4 lente uitjes
1 halve komkommer in staafjes
1 doosje Shii take’s
1 limoen
Geroosterde sesamzaadjes
Rijstolie
Mirin
Udon noedels

Voor de zoet-pittige kip:
4 stukken kipdijfilet
2 tenen knoflook
50 ml. water
25 ml. soya saus
25 ml. ketjap
25 ml. gembersiroop
2 el. honing
2 el. oestersaus
2 el. sriracha saus

Meng alle ingrediënten voor de kip met elkaar in een ovenschaal en laat de kipdij filets een tijdje marineren (hoe langer, hoe lekkerder)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng water aan de kook en kook de broccoliroosjes voor 2 à 3 minuten en laat dan weer afkoelen.
Snijd de Chinese kool fijn, de komkommer in staafjes, de puntpaprika en rode peper in ringen en de lente ui in stukken van ongeveer 2 cm.
Eventueel snijd je hele grote Shii take’s  in wat kleinere stukken.

Stop de kip met marinade en al voor een kwartier tot twintig minuten in de oven.
Bereid de Udon volgens de instructies op de verpakking, spoel daarna koud af en zet opzij.

Na ongeveer een kwartier draai je de kipdij stukken om en laat je de kip nog een kwartier tot twintig minuten doorgaren.
Eventueel kun je de kip tussendoor nog een keer extra besprenkelen met wat marinade.

Ongeveer 8 minuten tegen het einde van de oventijd zet je een grote wokpan op hoog vuur.
Verhit een scheutje rijstolie (of een andere olie) en wok de groenten beetgaar.
Voeg dan een scheutje Mirin (Japanse, zoete rijstwijn) toe en tenslotte de Udon.
Haal de kip uit de oven en giet de marinade bij de Udon en groenten. Schud een paar keer om en laat nog even goed mee warmen.

Snijd de kip in repen en opscheppen maar!
Maak af met een partje limoen en sesamzaadjes.

Eetsmakelijk!

2 gedachten over “Udon met zoet-pittige kip

Plaats een reactie